Lapinas, permalink
Receptas ne mano, bet jau kuris laikas propaguoju ir noriu pasidalinti.
Malta jautiena 1,6 kg
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
pipirų malu iš akies ant viršaus, tai bbž kiek
NEINZ salsa chili kečiupiuko ~100ml. (kitą kartą nedėsiu)
4 valgomuosius šaukštus Santa Maria Hot Pepper Sauce
Svarbiausia pripjaustyt Jalapeno pipirų
nudoju Anira, ką gaunu IKI.
Smulkiai, pabrėžiu: smulkiai prismulkinam jalapeno. Akščiau rašytam
kiekiui - dvi saujos mažai. Geriau - trys.
O realiai pagal skonį, žalią jautieną ragaujam ir sprendžiam. Jei
pripjaustysit per stambiai - nesigaus sklandžiai išspausti dešrelių.
Iš gauto mišinio formuojam dešreles.
Aš naudoju konditerinį švirkštą su 12mm antgaliu. Bandžiau Čumako kečiupo
maišelį su jo angaliu, nu nelabai. stringa, veliasi: skausmas ir kančia. Po
daugelio bandymų 10-12mm pats tas.
Spaudžiam dešreles ant orkaitės grotelių užtiestų kepimo popieriumi:
grotelės nurodo kryptį ir viskas gaunas liuks. Jeigu išsikraipo, iki
vytinimo pataisome rankomis.
Nu ir po to etapas, kur nieko daryti nereikia:
džioviname orkaitėje 50-80 temperatūroje ~8 valandas (jei 12mm dešrelės).
Pbaigai: labai patiko "nekaltas pasakymas" darykit daug.
Realiai.