Doxlas, permalink
Va eilinis klikbaitinis straipsnelis-gasdinimas:
https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena/sveikata/nuodai-virtuveje-eksperte-paaiskino-ko-prisiraugaujame-valgydami-is-pamegtu-indu-1028-2133942
Citata:
Štai aliuminio folija kepiniams arba indai, pagaminti iš aliuminio.
Apskritai vertinant jie saugūs naudoti, tačiau būtina atkreipti dėmesį į
tam tikrus apribojimus. Gaminių iš aliuminio negalima naudoti su
rūgščiais (kurių pH vertė yra mažiau nei 4,5) maisto produktais. Taip
pat jiems netinka ketaus keptuvės. Kodėl? Rūgštūs produktai tirpina
minėtus metalus ir į maistą gali patekti jų tiek, kad darys žalingą
poveikį organizmui.
Tai tipo aš burgundišką troškinį negaliu aliumininėje ar ketaus
troškintuvėje ruošti (troškinimui reikia butelio raudono vyno)? Ar
bendrame šešių litrų tūryje tas vynas kaip ir pofig?
Turiu dar sovietinę troškintuvę iš aliuminio lydinio matyt - silumino,
ar kaip jis vadinasi, ir jau naujovišką aliumininę troškintuvę su vidine
nelimpančia danga. Bet tos naujos troškintuvės dangtis stiklinis,
instrukcijoje rašo, kad atlaiko max 180 laipsnių, o troškinys ir turi
troškintis orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 4 val. Taigi nedrąsu
naudoti naują troškintuvę, naudoju neužmušamą sovietinę su metalo
lydinio dangčiu.
Taigi - ar aš čia save lėtai nuodiju aliuminiu, ar dėti skersą?