2021-12-23 10:39, news reader rašė:
Kazkodel itariu, kad jeigu prie defaultu jauciasi kavos rugstele tai
dar smuliau sumalus ir padidinus porcija jinai jausis dar labiau.
Kavos ekstakcijos etapai:
1. rūgštys;
2. taninai.
Jie visą kiekį vandens praleidi pirmame etape, kava bus rūgšti. Gydymas
- smulkinti malimą; labiau supresuoti, kad būtų mažesnis tabletės
pralaidumas.
Taip pat, kuo labiau paskrudinta ir šaltesnis vanduo, tuo kava bus
rūgštesnė.
Bajeris tame, kad su ankstesniu aparatu dzin kokia kava pirksi -
visu buvo skonis buvo mazdaug vienodas :)
tam iš esmės jie ir skirti - pagal nutylėjimą stabiliai padaryti
vidutinės kokybės kavą.
Va su tuo aparatu tai as zaidziau. Visus variantus ismeginau.
Paskutini pusmeti buvo palikta ant temp=max, pats smulkiausias
malimas, porcija didziausia. Keiciau ivairias pupeles.
Px. Skonis visu vienodas.
Temperatūra ne max, bet apie 90°C. Viršiji 92-94°C - didink vandens
kiekį == ilgk ekstrakcijos laiką. Ir kava bus kartesnė.
išmestą tabletę žiūrėjai? Ji turi truputį aptrupėti, blogiausiu atveju -
skilti vienu lūžiu. Jei atrodo kitaip - Kaškas Negerai (TM).
Itariu, kad temperatura nebuvo pakankama, nes aparatas paspaudus
mygtuka iskarto mala ir spaudzia, o turetu pirma pakelti temperatura.
Nebūtinai, naudotos Juros darydavo kavą nieko nelaukdamos. Kaip tik
prieš 5+ metus stovėjo viena statybos aikštelėje ...
Dar ivertinant, kad aparatui 5+ metai. Taip pat tiksliai zinau, kad
porcija ten per maza buvo, nes tiesiog fiziskai daugiau netelpa (iki
10 gramu).
Tai kad Jura ir Nivona kaip tik turi didelius konteinerius.
Saeco gamino aparatus su mažu pradiniu tabletės tūriu ir kai kava per
paskutinius 10 metų gan radikaliai pasikeitė, jiems tapo sunku padaryti
normalią ekstrakciją.
--
Grzegorz
Chrząszczyrzewoszyce, powiat Łękołody